Hvad er Slow TV?

En historie om hvordan verdens mest afslappede sending fangede en hel nation…

Slow TV er lange videoer som dokumenterer en rejse eller hendelse minut for minut. Denne type videoer fungerer på to niveauer: som en pæn udsigt i baggrunden, og for den som følger aktivt med; en tanke- og fantasifremkaldende rejse. Det som startede som en 7 timer lang togtur fra Oslo til Bergen, har udviklet sig til et fænomen som har fanget store dele af den norske befolkning. Sendingerne har handlet om alt fra en 5 dage lang færgerejse (Hurtigruten) til strikning, brændehugning og fjeldture. Det sendingerne har til fælles er at de alle har en uredigeret tidslinje; det vil sige at der aldrig klippes frem og tilbage i tid. Dermed var tv-sendingen “Hurtigruten” filmet i 137 uafbrudte timer. Slow TV er ikke langsomt - det går i livets hastighed. Den hastighed vi mennesker kan forholde os til, da der er rum for at lade tankene vandre.

 

DEN første dedikerede Video platform for Slow TV

Kort sagt er Televindu verdens første dedikerede video streaming platform for Slow TV videoer. Vi arbejder på at skabe en platform som giver en hurtig og intuitiv adgang til Slow TV genren. Videoerne vil kunne vises gennem vores APP løsninger på iPhone, iPad, AppleTV og Android telefoner. Videoerne vil således kunne streames fra disse APPs til en hvilken som helst skærm med Chromecast, AppleTV eller Apple Lightning HDMI adapter tilkoblet.

Videoerne på platformen er opdelt i spillelister hvor det er muligt at afspille og downloade dem. Det er også en mulighed at afspille ‘VinduTV’ kanaler som fungerer på samme måde som normale TV kanaler, forskellen er at fjernbetjeningen er en telefon eller tablet. Vores platform byder på nuværende tidspunkt på to kategorier; Explore og Moods. Explore kategorien byder på gå, cykel, båd videoer mv. fra lokale og internationale områder. Moods kategorien inkluderer beroligende og dekorative videoer af natur, solnedgange, havets brusen mv. fra rundt omkring i verden.

 

Eksempler på bevægende Vinduer

At kunne sidde og lade tankerne flyve mens man kigger ud af vinduet er noget vi alle kan nikke genkendende til. At gå en tur hvor natur, kultur og byområder giver inputs til en dejlig oplevelse er også noget vi alle kan associere os med. Men, det er ikke alle som enten har tid eller er i stand til at kunne tage på rejse eller sågar en gåtur. Med Slow TV videoer vil vi derfor tage hinanden med på en rejse så oplevelser og inputs kan blive let tilgængelige for alle, specielt dem som ikke er i stand til at drage ud på opdagelser selv.

 

Rubjerg Knude Fyr, Danmark

Molslinien, Danmark

Shangri-La, Kina

Chiang Mai, Thailand

Alby, Jeløya, Norway

Havnefronten i København, Danmark

Thorup Strand, Danmark

Grenen i Skagen, Danmark

4 timers vandretur, Dali, Kina

Deqin, Kina

Oslo Opera, Norge

Skagen, Danmark

Kastellet i København, Danmark

Gjøl Demning, Danmark

Aalborg, Danmark

 
 

EKSEMPLER PÅ STILLESTÅENDE VIdeoer

At have en smuk og interessant udsigt ud af sit vindue betyder ikke nødvendigvis at man altid ser ud. Alligevel er det dejligt at have den spændende udsigt i baggrunden. På samme måde kan stillestående videoer præge den hjemmelige atmosfære. Udsigten som ikke distraherer men samtidig har en positiv påvirkning på humøret.

Blokhus Strand, Danmark

Kunming, Kina

Whispy Grass at Shore

Hellviktangen, Norge

Bål

Aalborg, Danmark

Trafik