Nuet er det eneste sted, vi har sammen. At være tilstede i nuet betyder at være sammen om det, der er eller sker ‘lige her og nu’
— Alzheimerforeningen

Idag er vi hos Vindu igang med at skabe samarbejde indenfor demensområdet

Vi har alle brug for at kunne være til stede nu og her, det at kunne samtale og føle nærvær omkring hinanden, at have en samtale om hvad som sker her og nu.


Gennem forskning fra Norge samt en undersøgelse af personers nytteværdi af Slow-TV mener vi hos Vindu at denne type videoer kan være værdiskabende indenfor psykiatri- og demensområdet. Slow-TV kan være den gåtur, cykeltur, eller en solnedgang, som sætter tankerne igang og baner vejen for samtaler borgere imellem.


Plejehjem

For at skabe et hyggeligt og nærværende miljø for borgere på plejehjem, er det Vindu’s mission at give ældre borgere en interessant dagligdag ved at levere Slow-TV til fællessture. Slow-TV er gennem norsk medie forskning vist at have en inkluderende og afslappende effekt. I denne sammenhæng ligger vi vægt på at lave videomateriale af lokalområder som kan være mindeskabende og igangsætte samtaleemnerne hos borgerne.


Væresteder


Dagcentre

Det er Vindu’s fokus at give ældre borgere som mødes på dagcentre et spændende input til deres arrangementer. I denne forbindelse håber Vindu at kunne bringe værdi til det gode og inkluderende selskab hvor samtaler kan igangsættes på baggrund af minder og iagttagelser gennem Slow-TV fra lokale og internationale områder.